Rychlý tvarohový dezert

22.09.2025

Máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni?
Tenhle dezert s tvarohem a ovocem zvládnete během chvilky a pochutná si na něm celá rodina. 

Navíc se nemusíte bát si ho dopřát i v "dietě", ideálně ke svačině.

 
Ingredience (cca 4 - 5 porcí):
✅ 3 větší jablka cca 500 g - nebo jiné ovoce (švestky, hrušky..)
✅ 1 lžička skořice
✅ 500 g měkkého tvarohu
✅ 1 vejce
✅ 1–2 lžičky čekankového nebo datlového sirupu, medu..
✅ 50 g ovesných vloček
✅ 20–30 g nasekaných ořechů nebo strouhaného kokosu
✅ 1 lžíce kokosového oleje


Postup:
1️⃣ Předehřejeme troubu na 170 °C.
2️⃣ Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme se skořicí a rozložíme do zapékací misky.
3️⃣ Tvaroh smícháme s vejcem a sladidlem, rozetřeme na jablka.
4️⃣ Vločky promícháme s ořechy nebo kokosem a kokosovým olejem, posypeme vršek.
5️⃣ Pečeme 30–35 minut dozlatova.
6️⃣ Necháme chvíli vychladnout a podáváme.


Porce 250 g vychází kaloricky asi takto:
280 kcal
18 g bílkovin
27 g sacharidů
10 g tuku
5,5 g vlákniny


Počítala jsem s jablky, odtučněným tvarohem, datlovým sirupem, a strouhaným kokosem.


Dobrá zpráva pro všechny, kdo nemůžou mléčné výrobky – ať už kvůli alergii nebo intoleranci. 👍
Tenhle dezert si můžete upéct i ve verzi s tofu "tvarohem".
👉 Postup je stejný, jen místo klasického tvarohu použijete BIO neochucené tofu (nemusí být silken). Přidejte asi 30 ml čerstvé citronové šťávy a rozmixujte dohladka. A je to!